OM CASSI

Här är ett par röster från svenska media
som besökt oss på Cassi.

***

Svenska Dagbladet:
Charmigt och chosefritt
"Populära långköraren Cassi är ett äkta retroställe där tiden har stått stilla sedan 1970-talet."

"Cassi är en verklig långkörare i Stockholms restaurangvärld. I familjen Fitoussys ägo har restaurangen varit sedan 1970 och fortfarande är det variationer av klassiska franska kötträtter med olika tillbehör som står på menyn."

"Man får själv uppsöka baren om man vill ha något att dricka före eller efter maten eller om man vill ha dessert. Och det vill man. För här finns såväl en luftig chokladmousse som en utmärkt crème brûlée, avbränd medan vi tittar på. För att inte tala om den friterade camemberten som är en riktig 1970-talsdröm med varm hjortronsylt och friterad persilja."

"Personalen på Cassi har en fransk attityd, dock av det vänliga slaget. Många stammisar kommer hit för att äta middag den gemytliga och avslappnade stämningen."

Nöjesguiden:
"Ni får ursäkta, men Cassi går inte att beskriva utan att ta till de fyra överanvända ord som i krogsammanhang med rätta oftast uppfattas som floskler: avslappnat, familjärt, klassiskt och genuint."

"Den franska kocken langar biff på grillen och tycks känna flertalet av gästerna vid förnamn. ”Ä dä Janne som ska ha schnitzel?” Barnboken Babar finns att låna för de yngsta krogbesökarna så att mamma och pappa kan koncentrera sig på karaffen med rödvin."

"Trevligast är att besöka Cassi på söndagarna då stora sällskap samlats för gemensamma ansträngningar att hålla stånd mot den påträngande måndagen. Och visst är det bedårande nonchalant att hålla stängt på lördagar?"