Aktuellt 

Cassi har fortfarande samma öppetider som vanligt och ni är varmt välkomna. Om ni inte har möjlighet att sitta här och äta har vi take away på alla våra rätter. Ring på 08-6617461 och beställ mat för avhämtning.

Just nu tar vi endast bordsbokningar på 50% av våra platser.  


Semesterstängt
Från 29e Juni, vi återkommer när vi öppnar. 
Vi önskar er en trevlig sommar! 


Klassisk, franskinspirerad kvarterskrog


Cassi är en klassisk kvarterskrog på Östermalm i Stockholm. Sedan starten i november 1954 serverar vi grillat kött av yppersta klass. Många stockholmare har ätit sina livs första pommes frites hos oss och fortsätter att hylla dem som stans bästa. Det gäller även vår béarnaisesås.

Vid starten var det vår far, fransmannen Yves Fitoussy, som stod vid grillen och idag är det andra generationen som tagit vid. Vi är tre syskon som äger och driver Cassi och vi älskar och hyllar god, vällagad mat.
 


Genuin fransk matlagningstradition utan krumbukter

Cassis förmåga att hålla sig kvar på toppen som en av stans bästa kvarterskrogar beror på att vi aldrig kompromissar när det gäller kvalitet. Vi tar inga genvägar i köket. All matlagning sker från grunden och vi följer stolt den genuint franska matlagningstraditionen där allt tas tillvara.


Vår meny

I sann bistroanda hittar du t ex Steak Minute med béarnaise, Brochette de boeuf au thym, Kalvpiccata med ris, Kalvlever Anglais och njure på vår à la carte-meny. Grytor, soppa, fisk och vegetariskt finns också med på matsedel. På lunchmenyn dyker det ofta upp nya rätter, varvat med klassisk svensk husmanskost.

Vill du ha något gott och hemlagat till kaffet finns det Tarte aux Pommes, Chokladmousse, Crème Brûlée och mycket annat att välja på i vår caféteria.

Vår vinlista rymmer ett stort urval viner, både röda och vita, enkla och eleganta. Mestadels franska, men även från andra delar av världen. Och så champagne förstås och övriga drycker för olika önskemål.


Här trivs alla

I vår snabbt föränderliga värld, är Cassi en unik oas. Här är det mesta sig likt sedan 70-talet. Atmosfären är familjär och här är det trivsamt och pratvänligt. Alla gäster, även barnen, känner sig hemma och välkomna till oss.

Vill du vara säker på att få ett bord direkt när du kommer, ring gärna och reservera. Du når oss på telefon 08-661 74 61.


Välkommen! Bienvenu!

Syskonen Fitoussy